Рецепта от тефтера на мама-Зелеви сармички с прясно зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рецепта от тефтера на мама-Зелеви сармички с прясно зеле
Рецепта от тефтера на мама-Зелеви сармички с прясно зеле
1300
Рецепта от тефтера на мама-Зелеви сармички с прясно зеле
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За приготвяне ще ви трябват следните съставки:

  • 1 зелка;
  • кайма, 800 г;
  • ориз 200 г,
  • лук 1 глава;
  • моркови, 1 бр.;
  • сол,
  • черен пипер,
  • джоджен,
  • доматено пюре,
  • 2 супени лъжици;
  • дафинов лист;
  • вода.

Процес на приготвяне:

Първо варете зелето, докато листата омекнат, изрежете кочана. Това позволява на листата да се отделят лесно.

За плънката лукът се нарязва на кубчета, морковите се настъргват на едро ренде и се запържват до омекване.

Смесете ориза с каймата, добавете запържената плънка, овкусете със сол, черен пипер и други подправки на вкус.

Пригответе сармичките, като върху всеки зелев лист поставете малко плънка, като внимателно загънете краищата.

Сложете сарми в тенджера, добавете доматено пюре и малко вода и сол на вкус.

Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри за около 20 минути. 5 минути преди края на готвенето добавете дафинов лист, билки и черен пипер.

Получават се перфектни зелеви сарми, които не се разпадат и вървят добре с различни гарнитури.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft