Рецепта, предавана през поколенията: Стар градски млечник

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Рецепта, предавана през поколенията: Стар градски млечник
Рецепта, предавана през поколенията: Стар градски млечник
admin
Добавена от: admin
15106
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


10 яйца
1 л овче прясно мляко (може да замените с 900 мл краве мляко и 100 мл гъста течна сладкарска сметана)
15 с.л. захар
4 големи кори за баница (най-добре домашни, но може и готови)
1 с.л. масло
 

Всяко семейство си има изпитана рецепта, предавана от бабите на майките. Такава е и тази уникално лесна и незабравимо вкусна рецепта за млечна баница (млечник) от старата градска кухня. Оригиналният млечник се приготвя с домашни кори, но съвременните заети домакини могат да използват и готови.
Загрейте фурната на 50 ºC.
Поръсете корите с маслото и ги поставете в тава да се сушат в топлата фурна около 5-10 мин. Когато се изсушат, натрошете ги на едри парчета и ги подредете на дъното на огнеупорна тава с диаметър 24 см.
Загрейте фурната на 175 ºC
В купа разбийте яйцата със захарта. Когато захарта се разтопи, добавете студеното мляко. Налейте постепенно течността в тавата. Печете 45 минути. Млечникът е готов, когато сместа е сгъстена, а повърхността е приятно златисто-карамелена на цвят.
Щом леко се охлади, поставете млечника в хладилник до сервирането. Нарежете го на парчета като за торта или под формата на ромбове.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft