Панакота с грис е за онези моменти, които със сигурност искате да споделите с любимия човек. Това е изключително лесен за приготвяне десерт.
Реших да изненадам мъжа ми и да му покажа колко го обичам и му спретнах този ефирен и божествен...
4 Февруари 2017
27582
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Панакота с грис: ефирен десерт само за ценители!
Нуждаете се само от няколко съставки и малко вдъхновение, за да покажете колко много обичате човека до себе си!
Необходими продукти за 2 порции:
Прясно мляко – 500 мл
Грис – 50 грама
Захар – 20 грама (на вкус)
Краве масло – 10 грама или 1 супена лъжица
Шоколадов топинг – 5 грама (за украса)
Ванилия – 2 грама (на вкус)
Сол – 1 грам (на вкус)
Налейте млякото в съд и изчакайте да кипне, изсипете гриса, добавете захарта и солта. Варете кашата при непрекъснато разбъркване за около 7 минути. След което добавете маслото и ванилията, като разбъркате и оставите да се охлади.
Разбийте в блендер, така че да не се усещат бучките на вкус.
Изсипете сместа във форма за пудинг и оставете в хладилник, докато стегне. За да може да извадите студената панакота, потопете за няколко секунди формичките за пудинг в гореща вода.
Украсете с шоколадов топинг.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари