Реших да си направя сама, защото в купешката не знам какво има, а не е сложно. Взимаш, нареждаш и печеш, после смилаш и готово

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Реших да си направя сама, защото в купешката не знам какво има, а не е сложно. Взимаш, нареждаш и печеш, после смилаш и готово
Реших да си направя сама, защото в купешката не знам какво има, а не е сложно. Взимаш, нареждаш и...
34312
Реших да си направя сама, защото в купешката не знам какво има, а не е сложно. Взимаш, нареждаш и печеш, после смилаш и готово
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чесън на прах – това е действително една универсална добавка! Той придава на продукта апетитен аромат, като оставя свеж дъх. Благодарение на добрата си разтворимост, той е идеален за приготвянето на сосове и маринати.

Би могъл да се добави практически към почти всички ястия, топли салати, крутони, рагу от зеленчуци, омлети.

В допълнение, чесънът на прах запазва всички полезни свойства на пресния чесън. Действа профилактично при сърдечно-съдови заболявания, намалява нивото на холестерола в кръвта, разрежда кръвта и действа като антивирусно средство, заради своите свойства.

Ние ще ви покажем как да приготвите тази чудесна подправка със собствените си ръце. Този натурален продукт, без добавки винаги ще ви бъде на една ръка разстояние!

Направете си чесън на прах сами!
За получаване на една порция чесън на прах (малко над половин чаша), ще ви трябват 3 големи глави чесън.

Чесънът се разделя на скилидки и се почиства. Нарежете скилидките на филийки с еднаква дебелина и ги подредете върху хартия за печене. Изпратете ги във фурната, предварително загрята до 100-150 градуса. Нека чесънът остане там, докато скилидките не изсъхнат и не станат хрупкави (2-3 часа). Изключете фурната и оставете чесъна настрана, докато изстине.

Сега можете да смелите скилидките в кафемелачка или в хаванче до получаването на прах. Това е 10 пъти по-добро от купешкия чесън на прах, а и няма никакви консерванти и добавки.

Готовият прах смесете със сол и лук на прах (получен по същата технология). Добавете от любимите си подправки, като например черен пипер и червен пипер – така ще получите оригинална подправка собствено производство. Основното нещо е, че е натурална!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft