30 Ноември 2016
9146
Снимков материал: pixabay.com
Специално за всички, които постят преди големите Коледни празници : насипен ябълков сладкиш - няма месене , а приготвянето му (без да броим печенето) ще ви отнеме около 15 минути.
Сладкишът става доста сочен отвътре, а отвън - с хрупкава коричка. Влажността му може да се регулира чрез увеличаване или намаляване количеството на плънката.
Насипен сладкиш с ябълки
СЪСТАВКИ:
нишесте
олио за намазване на формата
ПРИГОТВЯНЕ:
- Измийте ябълките, извадете сърцевината и ги настържете.
- В отделна купа смесете всички сухи съставки: грис, брашно, захар, бакпулвер, нишесте, канела. Ако обичате орехи , спокойно ги добавете - не пречат!
- Покрийте тавичка с хартия за печене и щедро я намажете с растително масло без мирис .
- В долната част поръсете пласт от сухата смес от около 0,5 см, загладете го. Отгоре сложете слой от настъргани ябълки със същата дебелина, след това повторете последователността на слоевете, но последният трябва да бъде от сухата смес.
- Оставете сладкишът да преседи така в продължение на 15-20 минути, след това го изпечете за 40-45 минути на180 градуса.
Извадете сладкиша от фурната, оставете да се охлади леко и го нарежете на порционни парчета.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари