Риба в пухкава бирена панировка
6 Ноември 2012
91934
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбъркайте брашното, бирата и солта до получаване на гладка смес. Отделете белтъците от жълтъците и прибавете жълтъците към сместа. Оставете настрана за около 15 минути. Разтопете маслото на тих огън, охладете го и с помощта на миксер го прибавете към сместа. Разбиите белтъците на сняг и ги прибавете към сместа. Нарежете рибата на равни парчете и ги подсушете внимателно. Предварително загрейте фритюрника до 340 градуса, потопете рибата в сместа и я изпържете, като не използвате кошничката за пържене. Не пържете повече от 5-6 парчета наведнъж. Пържете около 5 минути, след което извадете рибата и я оставете да се отцеди върху салфетка. Сервирайте топло и с гарнитура по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари