500-600 г риба треска (бяла риба)
1 - 1 1/2 с. л. брашно
1 червена чушка
100 г маргарин
200-250 мл прясно мляко
1 консерва царевица (200 г)
1 ч. л. зърна кориандър
4-5 с. л. царевично олио
1/2 в. ч. бяло вино
1/2 връзка магданоз
сокът от 1 лимон
черен пипер и сол на вкус
Зърната кориандър се запичат за 1-2 минути в сух тиган. Маринатата се приготвя, като в купа се смесват виното, лимоновият сок, наситненият магданоз, солта и запеченият кориандър.
В кръгла тава се нарежда един ред рибни филета, покрива се с част от маринатата, отгоре се слага още един ред риба и се покрива с останалата част от маринатата. Оставя се да престои около 30 минути.
Царевичният крем се приготвя, като отцедената царевицата се запържва в предварително загрят маргарин, поръсва се с брашно, залива се с прясно мляко и се подправя със сол и черен пипер. След това се добавя нарязаната надребно чушка. Сместа ври, докато се сгъсти.
Маринованата риба се полива с царевично олио. Тавата се поставя на котлона и рибата се задушава 15 минути под капак. Филетата се поднасят върху царевичен крем.