риба - 2 филета, дебели, нарязани на хапки
яйца - 1 белтък, разбит
нишесте - 1/2 ч.л. царевично
бял пипер - 1/4 ч.л. смлян
джинджифил - 3 тънки резена от пресен корен
мазнина - 2 с.л. олио
подправки - 10 зрънца Сечуански пипер
люти чушки - около 5 сушени
сос - 2 с.л. Сечуански бобен сос
вода - 2 чаши
целина - 3 стебла, нарязани
зеле - 1 ч.ч. нарязано (Напа зеле)
чесън - 2 с.л. накълцан
кантарион - 2 клончета
Разбъркайте в купа белтъка, нишестето и белия пипер, парчетата джинжифил, след което прибавете парчетата риба. Отделят се и се оставя да се маринова най-малко 15 минути.
В тиган загрейте 1 с.л. олио и сложете да се запържат до тъмно червено сечуанския пипер и лютите чушки, като внимавате да не прегори. Махнете от огъна и доколкото е възможно претрийте чушките.
След това върнете на котлона, добавете 1 с.л. олио и бобения сос. Бъркайте, докато не се получи червен сос. След това добавете водата и варете, докато не кипне.
Махнете джинджифила от маринованата риба и я прибавете към врящия сос. Варете, докато рибните филенца не побелеят напълно. Така полученият сос със риба разпределете върху нарязаните целина и зеле. Добавете чесъна, а отгоре залейте с няколко лъжици сгорещен зехтин. Украсете с кантарион и поднесете.