Рибата се почиства от люспите. Филетира се, като ножът се движи по протежението на гръбначната кост от опашката към главата. Почистените филета се поръсват със сол и черен пипер. По повърхността им се правят успоредни разрези с нож, за да се мариноват по-лесно, и се поливат с лимонов сок.
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в тиган с малко зехтин. Тиквичката се нарязва на кубчета. Зелената чушка се почиства от семето и също се нарязва. Добавят се при лука, посоляват се на вкус, поръсват се с босилек и се запържват за кратко. Прибавят се нарязаният на кубчета домат, бялото вино и нарязаната скилидка чесън за плънката.
Върху поръсена със зехтин хартия за печене се сипва част от зеленчуковата смес. Върху нея с кожата надолу се слага едно рибно филе, посолява се и отново се слагат зеленчуци (повтаря се с още 1 пласт по желание, като се завършва със зеленчуците). Всичко се посолява и се поръсва със зехтин. Завива се в пакетче, поставя се в съд за печене, налива се бялото вино и се пече 20-30 минути при температура на фурната 200 С.
Риба със зеленчуци в пергамент
25 Февруари 2012
18844
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари