3-4 глави лук
4-5 с.л. олио
500 г дребна риба (аншоа, цаца, хамсия и пр.)
4-5 с.л. леко препечено и пресято брашно
1 връзка пресен джоджен
мащерка
1 яйце
1 ч.л. доматено пюре
1 кофичка кисело мляко
сол
1 ч.л. смлян черен пипер
магданоз
Лукът се нарязва на полумесеци и под капак се задушава с олиото и 1/2 ч. ч. топла вода - тенджерата трябва да е по-широка, но плитка. Когато лукът остане на мазнина, се прибавят доматеното пюре и 2 ч. ч. топла вода. Сместа ври 4-5 мин. и в нея се пускат посолените за 30 мин. рибки. Ястието ври на слаб котлон, докато рибките започнат да се разваряват. Около 6-7 мин. преди рибата да е напълно сварена, тенджерата се снема от котлона и в ястието се прибавят ситно нарязаният пресен джоджен, мащерката, черният пипер, сол и размитото със студена вода на кашица брашно. Тенджерата се поставя отново на слаб котлон, за да поври ястието 2-3 мин. Ако трябва, се долива топла вода, след това се прибавят при внимателно разбъркване разбитото с малко сол яйце и киселото мляко. Отново се оставя да поври 2-3 мин. Рибената каша се поднася топла, по желание наръсена със ситно нарязан магданоз.