Рибена солянка

вход през zajenata.bg
Рибена солянка
admin
Добавена от: admin
12553
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г прясна сьомга
200 г прясна бяла риба
200 г прясна есетра
50 г зелени маслини
2 с.л. доматено пюре
3-4 мариновани гъби
2-3 краставички от туршия (да не са мариновани с оцет!)
1 глава кромид лук
2 с.л. масло
1 с.л. брашно
1/2 лимон
15-16 черни маслини
200 мл саламура от краставичките
1 с.л. каперси
черен пипер на зърна
копър и магданоз
2 л рибен бульон

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тенджерка с маслото. Добавя се брашното, малко по-късно бульонът и саламурата и се оставят да заврат. Прибавят се нарязаните гъби, изчистените от костилки зелени маслини, каперсите, дафиновият лист и черният пипер и отново се оставя да заври.
В бульона се слагат бланшираните парчета риба, краставиците, задушени с доматено пюре и масло и се вари на бавен огън, докато омекне рибата.
В чиниите се слага по 1 парче от всеки вид риба, маслини, резенче лимон. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft