400 г филе от бяла риба
лимонов сок
сол
черен пипер
1 глава кромид лук
100 г моркови
100 г целина
200 г картофи
1 супена лъжица масло
1 чаена чаша бяло вино
2 супени лъжици ситно нарязан копър
1 дафинов лист
1/2 чаена чаша течна сметана
1 супена лъжица нелютиво къри
шипка захар
Измийте филето, почистете го от костици, нарежете го на кубчета и го поръсете с лимоновия сок, солта и смления черен пипер. Оставете го в захлупен съд за 10 минути. През това време нарежете лука, морковите, картофите и целината на ивички. Поставете ги в съд за микровълнова фурна, залейте ги с бялото вино, разбъркайте ги с маслото, дафиновия лист и щипка копър и задушавайте 10 - 12 минути при 600 вата.Извадете супата, добавете 11/2 чаена чаша вода и я пасирайте с миксера или я претрийте през цедка. Върнете я отново в микровълновата фурна и я варете още 6 минути при 600 вата. Сложете парченцата риба и пак варете 6 минути, но при 450 вата. Накрая добавете сметаната, захарта, солта и копъра, разбъркайте добре и я поднесете гарнирана със стръкчета копър.