Рибена чорба със скумрия

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Рибена чорба със скумрия
Рибена чорба със скумрия
admin
Добавена от: admin
27908
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 бр. риба скумрия
1 глава лук
5 бр. картофи
3 бр. моркови
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 с.л. девесил
1 с.л. целина
2 ч.л. червен пипер
5 с.л. пшеничен грис
черен пипер, сол

Рибите се почистват от вътрешностите, главите и хрилете. Измиват се и се варят цели, като от време на време се отстранява пяната. След като се свари, бульонът се прецежда и се оставя настрана. Рибата се обезкостява много добре. В дълбок тиган се налива олиото, добавят се червения пипер и ситно нарязаните лук и моркови. Запържват се леко, след което се налива малко вода и се слага капак, за да се задушат зеленчуците. Рибата заедно със зеленчуците и счуканите скилидки чесън се прибавят в тенджерата с бульона. Добавят се нарязаните на кубчета картофи, девесилът, целината, сол и черен пипер. Когато картофите са сварени и супата изглежда готова, постепенно се добавя пшеничният грис и се оставя да поври още около 10 минути, като се разбърква от време на време.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft