Рибена чорба с лимон
1 Ноември 2012
8611
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. риба
100 гр. кромид лук
100 гр. моркови
парченце целина
300 гр. картофи
1 бр. дафинов лист
1 бр. лимон
2/3 вр. копър, пресен
2/3 вр. магданоз, пресен
2 скилидки чесън
Рибата се почиства, поръсва се със сол и сока на половин лимон и се залива с кипяща вода. След 15 минути се изважда, бульонът се прецежда, а рибата се почиства от костите. Нарязват се лукът, морковите и целината и се задушават в олио. Добавят се картофите и един дафинов лист и се заливат с рибния бульон. Супата се вари, докато омекнат картофите. Добавя се сварената риба и се вари още 3-4 минути. Супата се поднася с нарязани на ситно копър, магданоз, чесън и резенчета лимон.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари