Рибен мус с авокадо

вход през zajenata.bg
Рибен мус с авокадо
admin
Добавена от: admin
5265
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 авокадо
250 г рулца от раци
1 зелена чушка
2 скилидки чесън
6 с.л. маскарпоне
1 лимон
черен пипер
сол
4 връхчета копър
1 с.л. филирани бадеми

Време: 10 минути

С помощта на кухненски робот или пасатор се пасират рулцата (250 г), 1/2 от чесъна, 1/2 от маскарпонето и 1/2 от прясно изцедения сок от лимон. Прибавят се сол и черен пипер на вкус. Полученият мус трябва да бъде гъст и гладък. Той се поставя в стъклени чаши или купички и се заглажда.

След това се приготвя мусът от авокадо. За целта се пасира обеленото авокадо (3 бр), зелената чушка (1 бр) и останалите чесън, маскарпоне и лимонов сок. Прибавят се сол и черен пипер на вкус. Мусът се изсипва в купичките и отново се заглажда. Предястието се украсява с връхчета копър (4 връхчета) и филирани бадеми (1 с.л.). Много е подходящ за шампанско.

Забележка: Мусът от рулца от раци е по-гъст и тежък от другия и поради това е важно първи да се постави в купичките.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft