Рибни кюфтенца с царевица
22 Декември 2011
3668
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 ч. ч. царевични зърна, сварени и отцедени
200 г консервирана риба тон
200 г сварени картофи
1 яйце
1 ч. л. листа от прясна мащерка
2 с. л. нарязан зелен лук
1 скилидка чесън, ситно скълцана
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. настъргана на ситно лимонова кора
1 ч. л. лют сос
2 с. л. брашно с набухватели за сместа
2 с. л. бяло брашно за овалване
сол и пипер на вкус
олио за пържене
Царевицата се смесва с отцедените парченца риба, намачканите картофи, яйцето, кимионът, мащерката, лукът, чесънът, лимоновият сок, лимоновата кора, лютият сос и брашното.
Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно и се изпържват в сгорещеното олио от двете страни. Сервират се със свежа салата или доматен сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари