Патладжанът се обелва, нарязва се на филийки и се посолява. След това се оставя настрана, за да се отцеди горчивият му сок. Тиквичките се нарязват на много тънки лентички и се изпичат на грил тиган.
Взимат се по 6 лентички от изпечените тиквички и се подреждат в звездовидна форма, а в средата се слага по един рибен медальон. Поръсва се със сол и черен пипер.
След това медальонът се завива с лъчите от тиквички и отгоре се поставя колелце домат. Краищата на тиквичките се забождат с клечка за зъби.
Медальоните се нареждат в тава, поливат се с олио и се пекат около 15 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна.
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загретия зехтин. След 30 секунди се налива бялото вино, изчаква се да се изпари и се добавя нарязаният на кубчета патладжан.
Зеленчуците се задушават 10 минути, като към края се добавя нарязаният на кубчета домат и се поръсва наситнен босилек. Посолява се и се пържи 1 минута.
Медальонът се сервира с гарнитурата.