Рибни медальони

вход през zajenata.bg
Рибни медальони
admin
Добавена от: admin
2797
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 рибни медальона
1/2 в. ч. бяло вино
4-5 листа пресен босилек
1 глава лук
1 домат
1 патладжан
черен пипер и сол на вкус
олио за поливане
1 домат
2 тиквички
4-5 с. л. зехтин 

Патладжанът се обелва, нарязва се на филийки и се посолява. След това се оставя настрана, за да се отцеди горчивият му сок. Тиквичките се нарязват на много тънки лентички и се изпичат на грил тиган.

Взимат се по 6 лентички от изпечените тиквички и се подреждат в звездовидна форма, а в средата се слага по един рибен медальон. Поръсва се със сол и черен пипер.

След това медальонът се завива с лъчите от тиквички и отгоре се поставя колелце домат. Краищата на тиквичките се забождат с клечка за зъби.

Медальоните се нареждат в тава, поливат се с олио и се пекат около 15 минути в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна.

Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загретия зехтин. След 30 секунди се налива бялото вино, изчаква се да се изпари и се добавя нарязаният на кубчета патладжан.

Зеленчуците се задушават 10 минути, като към края се добавя нарязаният на кубчета домат и се поръсва наситнен босилек. Посолява се и се пържи 1 минута.

Медальонът се сервира с гарнитурата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft