царевично брашно - 200 г царевично
пшенично брашно - 200 г
вода - 170-200 мл
мазнина - 3-4 с. л. пречистено масло
олио - 2-3 с. л.
сол - на вкус
риба - 250 г рибно филе
бекон - 100 г
червени чушки - 1 брой
чушки - 1 зелена + 1 жълта
черен пипер
сол - на вкус
кашкавал - за поръсване
олио - за пържене
домати - 2 броя, за гарнитурата
авокадо - 1 брой
люти чушки - 1-2
лук - 1/2 глава
кориандър - 6-7 стръка пресен
магданоз - 5-6 стръка пресен
лайм - сок от зелен лимон на вкус
Смесете двата вида брашно, солта, пречистеното масло, олиото и водата (колкото поеме) и ги омесете с помощта на блендер. Оформете топчета от полученото тесто. Те се поставят между два листа фолио и се натискат с дъното на тенджера, за да се получат тортилите.
Почистете доматите от вътрешната мека част и ги нарежете. Смесете ги с накълцания лук в купа, като лукът предварително се отцежда от сока. Добавете и нарязаните на ситно люти чушки. Овкусява се със сол, сок от зелен лимон и нарязани пресен кориандър и магданоз. Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубчета авокадо.
Нарязаният бекон се задушава в тиган заедно с трите чушки. Овкусете рибата със сол и черен пипер и я запържете, но не докрай. С тази смес разпределете върху питките по средата, загънете ги с помощта на фолиото и ги изпържете до готовност.
Сервирайте рибните такос с гарнитурата и малко поръсен кашкавал.