Рибни филенца в бирено тесто
25 Август 2014
22148
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
олио за пържене
2 супени лъжици сушени пиперки (червен пипер)
4 филета риба (хек или друг вид бяла риба)
2 чаени лъжички сол
½ супена лъжица черен пипер или друга подправка по желание
200 гр. брашно
1 яйце
светла бира
Рибата измийте, подсушете и подправете на вкус. Загрейте олиото във фритюрника или в дълбока тенджера и пригответе по-едра цедка.
Смесете брашното, сушената пиперка, сол и подправки на вкус. Разбийте едно яйце в сместа. Постепенно добавете бира, докато получите смес, подобна на тази за палачинки.
Рибата нарежете на тънки филета Намажете с бирената смес. Пържете няколко минути, докато добре се зачерви.
След това подредете филета риба върху салфетка да се отцедят и поднесете със салата и, разбира се, чаша бира!
Наздраве!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари