Рибни филенца в бирено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Рибни филенца в бирено тесто
Рибни филенца в бирено тесто
admin
Добавена от: admin
22148
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

олио за пържене
2 супени лъжици сушени пиперки (червен пипер)
4 филета риба (хек или друг вид бяла риба)
2 чаени лъжички сол
½ супена лъжица черен пипер или друга подправка по желание
200 гр. брашно
1 яйце
светла бира

Рибата измийте, подсушете и подправете на вкус. Загрейте олиото във фритюрника или в дълбока тенджера и пригответе по-едра цедка.

Смесете брашното, сушената пиперка, сол и подправки на вкус. Разбийте едно яйце в сместа. Постепенно добавете бира, докато получите смес, подобна на тази за палачинки.

Рибата нарежете на тънки филета Намажете с бирената смес. Пържете няколко минути, докато добре се зачерви.

След това подредете филета риба върху салфетка да се отцедят и поднесете със салата и, разбира се, чаша бира!

Наздраве!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft