Рибно суфле

вход през zajenata.bg
Рибно суфле
admin
Добавена от: admin
7634
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

 

800 г риба
200 г бял хляб (без кората), натопена в мляко
1 ч. ч. прясно мляко
4 яйца
сол на вкус
млян черен пипер
магданоз

50 г краве масло
2 с. л. галета
горчица

 

Изчистената и измита риба се сварява, обезкостява и месото се разбърква с изстисканата от млякото среда хляб. 
При непрекъснато бъркане се прибавят чаената чаша мляко, жълтъците, черният пипер и ситно нарязаният магданоз. 
Белтъците се разбиват със сол и внимателно се смесват с рибната кайма.
Дъното и стените на йенски съд се намазват с масло, поръсват се с галета и вътре се изсипва приготвената смес. 
Пече се при 220 C. 
Поднася се в плато с топено масло и горчица, гарнитура от пържени картофи.
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft