Ризи-бизи
21 Ноември 2012
17003
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1.2 л. пилешки бульон
50 мл зехтин
3 скилидки чесън
250 гр. ориз
250 гр. замразен грах (зърна)
150 гр. настъргано сирене пармезан
черен пипер
сол
Пилешкият бульон се слага да заври леко в подходящ съд. В дълбок тиган за пържене се загрява зехтинът и се добавя счуканият чесън, като се задушава 1 - 2 минути. След това се добавя оризът, който се запържва 2 - 3 минути, като се бърка. Добавя се 1/3 от пилешкият бульон като се бърка и се оставя леко да заври. Периодично се добавя от бульона, така че оризът да не остава на сухо, докато се свари "ал денте" (ориентировъчно около 20 мин.). Грахът се добавя 5 мин. преди оризът да е готов.
Ястието се сервира горещо, като се подправя със сол и пипер и се поръсва с пармезан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари