Ризото Миланезе или как го правят италианците

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Ризото Миланезе или как го правят италианците
Ризото Миланезе или как го правят италианците
admin
Добавена от: admin
18355
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. ориз
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица шафран
1 чаша бяло вино
1 нарязана глава лук
1,5 л топла вода, в която е разтворено кубче бульон
50 гр. пармезан
зехтин

Италианците пряготвят ризотото във висок тиган, но ако имате достатъчно качествена тенджера, можете да замените тигана с нея. Необходимо е да има широко дъно, за да може оризът да се разпредели на възможно по-тънък слой.

В бульона поставете шафрана и го оставете настрана да се охлади.

Затоплете тенджерата/тигана, поставете 2 супени лъжици масло вътре, за да се разтопи, и добавете достатъчно зехтин, за да не загори маслото.

В маслото поставете лука и запържете до златист цвят.

В сместа добавете ориза и налейте чашата вино. Изчакайте виното да се изпари, след което започнете да добавяте постепенно бульона.

След като се изпари и течността на бульона, добавете пармезана и малко зехтин. Разбъркайте и изгасете огъня.

Имайте предвид, че тайната на добре приготвеното ризото се крие в постоянното разбъркване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft