Ризото по манастирски
20 Януари 2012
23537
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Изплакнете ориза в няколко води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността. Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните на кубчета моркови и чушка, нарязаните на филии гъби. Щом омекнат добавете маслините, нарязаната на ситно тиквичка и овкусете с малко сол, а може да добавите и черен пипер на вкус. Добавете доматеното пюре, а след като зеленчуците омекнат, прибавете ориза и разбъркайте.
Овкусете с подправките и щом оризът е напълно готов, свалете от котлона. Разбъркайте с малко накълцан магданоз. За по-добър и богат вкус може да поръсите готовото ястие с пармезан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари