Ризото по манастирски

вход през zajenata.bg
Ризото по манастирски
admin
Добавена от: admin
23537
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
лук - 1 глава кромид
чушки - 1 голяма червена или зелена
маслина - 10 броя черни
моркови - 1 брой
тиквички - 1 малка
гъби - 150 г пресни
сол
олио
магданоз - стръкчета накълцан
джоджен - 1 с.л. сух

Изплакнете ориза в няколко води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността. Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните на кубчета моркови и чушка, нарязаните на филии гъби. Щом омекнат добавете маслините, нарязаната на ситно тиквичка и овкусете с малко сол, а може да добавите и черен пипер на вкус. Добавете доматеното пюре, а след като зеленчуците омекнат, прибавете ориза и разбъркайте.
Овкусете с подправките и щом оризът е напълно готов, свалете от котлона. Разбъркайте с малко накълцан магданоз. За по-добър и богат вкус може да поръсите готовото ястие с пармезан.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft