Ризото с аспержи и грах
17 Май 2012
5253
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Изпържваме ситно нарязания лук в олиото, прибавяме нарязаните на парченца тиквички, пресния или замразен грах, ситно нарязаните сурови аспержи и задушаваме няколко минути. Добавяме попарените, обелени и ситно нарязани домати и задушаваме под похлупак 5 минути. Слагаме ориза, бульона, сол, черен пипер и задушаваме до омекване. Малко преди края добавяме маслото н сиренето, изчакваме да се стопят, снемаме от огъня и поднасяме. Поднасяме останалото настъргано сирене в отделна чинийка към ястието. Ризотото може да се приготви и с друг вид зеленчуци.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари