Ризото с аспержи и тиквички
15 Юли 2012
9719
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
320 г ориз
2 лъжици зехтин
60 г масло
120 г тиквички
120 г грах
60 г аспержи
1-2 с.л. доматен сок
1/2 л горещ пилешки бульон
60 г настърган пармезан (или ементал)
черен пипер
сол
90 г лук
Изпържваме ситно нарязания лук в олиото, прибавяме нарязаните на парченца тиквички, пресния или замразен грах, ситно нарязаните сурови аспержи и задушаваме няколко минути. Добавяме доматите и задушаваме под похлупак 5 минути. Слагаме ориза, бульона, сол, черен пипер и задушаваме до омекване. Малко преди края добавяме маслото н сиренето, изчакваме да се стопят, снемаме от огъня и поднасяме ястието, наръсено с останалото настъргано сирене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари