Ризото с аспержи

вход през zajenata.bg
Ризото с аспержи
admin
Добавена от: admin
8306
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 стрък пресен лук
1–2 щипки естрагон
200 г грах
200 г аспержи
700–800 мл зеленчуков бульон
250–300 г булгур
2 скилидки чесън
30–40 г краве масло
2–3 с. л. зехтин
100 мл заквасена сметана  

Лукът се нарязва наедро и се запържва за около минута в сгорещения заедно с маслото зехтин.
Слага се накълцаният чесън и след 1–2 минути се прибавя булгурът. Разбърква се и се залива с 1/3 от бульона, след което се оставя да поври, докато булгурът го поеме.
Добавят се нарязаните наедро аспержи и грахът, подправя се с естрагона и се долива бульон. След като той се поизпари, се овкусява със сметаната, разбърква се и след 1–2 минути се сваля от огъня.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft