Ризото с гъби и соев сос
2 Август 2013
20680
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 ч. ч. ориз Басмати
2 моркова
3 глави лук
2 червени чушки
2 жълти чушки
250 гр. гъби
6 с. л. зехтин
50 мл. соев сос
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. черен пипер
сол
Сложете ориза да се свари в подсолена вода в пропорцията, посочена на опаковката. Докато той къкри на котлона, измийте, почистете и нарежете на ситни кубчета морковите, чушките и лука. Гъбите нарежете на едри полумесеци. Сипете всичките зеленчуци в дълбок тиган с капак и ги задушете в зехтина до омекване. Подправете ги със сол и черен пипер и добавете готовия ориз. Разбъркайте добре, докато ароматите се смесят. Накрая сложете ситно нарязаният магданоз и соевия сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари