Ризото с кафяв ориз и тиква

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Ризото с кафяв ориз и тиква
Ризото с кафяв ориз и тиква
admin
Добавена от: admin
10297
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша кафяв ориз
3 с.л. зехтин или масло
1 средна глава лук, нарязана
1 малка зимна тиква (около 2 чаши нарязана), обелена и нарязана на кубчета
1/4 чаша сух вермут (или сухо бяло вино)
4 чаши домашен бульон (пуешки, пилешки)
1 чаша нарязано на парченца месо (каквото имате - най-добре пуешко или пилешко) - сварено
1/2 чаша настърган кашкавал или твърдо сирене
1/2 връзка нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус

Сложете в тенджерка да заври вода с малко сол. Разбъркайте вътре ориза. Оставете да се вари 10-15 минути, без да бъркате, докато оризът започне да омеква. Междувременно загрейте зехтина/маслото в дълбок тиган. Прибавете лука и задушете, докато омекне. Отцедете ориза и го прибавете към лука, като задушавате, докато стане прозрачен и се покрие с мазнината - около 5 минути. Поръсете със сол и черен пипер, добавете тиквата и вермута (виното). Разбъркайте и оставете да къкри, докато течността се редуцира. Започнете да добавяте бульона - около 1/2 чаша на порции, като разбърквате след всяка нова добавка през няколко минути. Когато бульонът се поеме от зеленчуците, добавете още. Щом оризът омекне и течността е почти напълно прибавена, добавете свареното месо. Ястието е готово, когато оризът е мек и кремообразен. Добавете нарязания магданоз, настъргания кашкавал и опитайте на сол и черен пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft