Ризото с лапад и сирене
22 Декември 2011
6701
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
1 връзка пресен лук
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 ч.ч. ориз
4 ч.ч. зеленчуков бульон
500 г лапад, нарязан на ситно
3 с.л. пресен джоджен, нарязан
200 г овче сирене
4 яйца
цедено кисело мляко за гарниране
сол на вкус
черен пипер на вкус
В маслото и олиото се запържват леко лукът и чесънът, прибавя се измитият ориз и всичко се разбърква 1-2 мин. Слагат се лападът и джодженът и отново се разбърква. Налива се бульонът.
Ястието се оставя да покъкри, докато оризът поеме цялата течност. Сипват се натрошеното сирене и леко разбърканите яйца. Бърка се, докато се пресекат яйцата, и се подправя на вкус. Поднася се с цеденото кисело мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари