Ризото с манатарки

вход през zajenata.bg
Ризото с манатарки
admin
Добавена от: admin
14837
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 гр. ориз

70 мл. вода

подправки на вкус

50 гр. масло

200 гр. манатарки

1 глава лук

1 скилидка чесън

магданоз

100 мл. зехтин

100 гр. пармезан

200 мл. бяло вино

В загретия зехтин се запържват нарязаният лук и чесън, след това се добавят гъбите, нарязани на филийки. Залива се с виното и се оставя да се изпари. След това се добавят оризът, магданозът, подправките и бавно се налива топла вода, като непрекъснато се разбърква. На слаб огън ризотото се готви 20 минути или докато оризът се свари. Когато ястието се дръпне от огъня, се залива с разтопено масло и се поръсва с пармезан. Поднася се топло.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft