Ризото с пиле и червено цвекло

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Ризото с пиле и червено цвекло
Ризото с пиле и червено цвекло
admin
Добавена от: admin
7167
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г пи­лешки гърди

200 г чер­вено цвекло
5 супени лъжици олио
сол, черен пипер
1 глава лук
300 г ориз
200 мл бяло вино
700 мл бульон (може и от кубче)
1/2 връзка босилек

Пилешките гърди се нарязват с остър нож на ивички и се запържват с 2 с.л. от олиото. Поръсват се с малко сол и пипер. Нарязаният ситно лук се запържва отделно в останалото олио, след което към него се прибавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. Залива се със смес от бульона и бялото вино и се оставя да поври на бавен огън 20-тина минути под капак. Добавят му се сол и черен пипер на вкус. Цвеклото се обелва и нарязва на малки кубчета, след което се добавя в ориз и се оставя да поври до омекване. Преди ястието да се дръпне от огъня, към него се прибавя пилешкото и се доварява с него още 10-тина минути. Поднася се с прясно нарязан бо­силек.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft