Ризото с тиквички
28 Юли 2014
9182
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се вари в подсолена вода, след което се прецежда. Тиквичките и морковите се настъргват на едро ренде, а лукът се нарязва ситно. Пилешките гърди се нарязват на кубчета.
В малко олио се запържват лукът и морковите, а след това се продължава със задушаване с доливане на вода при нужда, докато зеленчуците омекнат.
Добавят се тиквичките, а когато се изпари излишната течност, се добавят пилешките гърди и всичко се задушава заедно.
Накрая се прибавят задушеният ориз, сметаната, пармезанът, копърът и подправки по желание и всичко бавно се разбърква.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари