Рогчета "минутка" - Хрупкави отвън и меки отвътре-въздушни и леки-Само поканете приятелки за следобедното кафе!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рогчета "минутка" - Хрупкави отвън и меки отвътре-въздушни и леки-Само поканете приятелки за следобедното кафе!
Рогчета "минутка" - Хрупкави отвън и меки отвътре-въздушни и леки-Само поканете...
18785
Рогчета "минутка" - Хрупкави отвън и меки отвътре-въздушни и леки-Само поканете приятелки за следобедното кафе!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Деликатни, въздушни рогчета с крем, които няма да ви оставят безразлични. Специалното очарование е в това, че се подготвят не само лесно, а са толкова ефирни, че докато се усетите, ще разполвите тавата.Тази рецепта отдавна съм започнала да я приготвям за моите приятели!

ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО

1 супена лъжица. сметана
250 г масло
0.5 чаена лъжица сода
брашно (колкото поеме)

ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА

  • мак
  • орехи
  • захар

ПОДГОТОВКА

Първо сипваме в купа 2 чашки брашно, на същото място се слага охладеното масло, което може да нарежете с нож. След това, можете да намачкате маслото с брашното с ръка.

Добавете към полученото содата и заквасена сметана, разбърквате и добавяте толкова брашно, че да се получи консистенция на тестото за равиоли. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.

Подгответе маковата плънка. За да направите това, смилате маковите семена в кафемелачка, зарейте с малко топла вода, нека да се варят в продължение на 10 минути. Добавете захар на вкус и разбъкайте.

Можете да смелите орехи, или да ги намачкате с точилката, смесени със захар. 

Вземете тестото от хладилника и разточете на много тънко (дебелина около 1 mm). Нарязва се на триъгълници.

Разпределение плънката и навийте.

Пече за около 15 минути на лист за печене във фурната на 180 градуса.

Опитайте се да не прекалявате, така че да не изсъхне! Готовите рогчета се поръсват с пудра захар.

Като пълнеж е перфектно, ако сложите сладко или мармалад, нарязани сушени плодове, канела на прах с крема сирене ... Всъщност, това, което ви желае сърцето!

Бон апети на вас и вашите близки, между другото, не забравяйте да споделите с тях рецептата!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft