Родината му е Италия, коричката - чудно хрупкава, а плънката - нежна и мекичка! Селски ябълков сладкиш - истинско чудо с ябълки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Родината му е Италия, коричката - чудно хрупкава, а плънката - нежна и мекичка! Селски ябълков сладкиш - истинско чудо с ябълки:
Родината му е Италия, коричката - чудно хрупкава, а плънката - нежна и мекичка! Селски ябълков...
92743
Родината му е Италия, коричката - чудно хрупкава, а плънката - нежна и мекичка! Селски ябълков сладкиш - истинско чудо с ябълки:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно и вие знаете не една рецепта за ябълков сладкиш - любимото зимно изкушение. А италианците са истински царе на сладкишите с ябълки - доказателство е днешната рецепта, в която съчетанието на вкусове е съвършено - хрупкава тестена коричка, мека, топяща се плънка, и сочни, леко кисели ябълки...

Името на сладкиша е  Италиански селски ябълков сладкиш . А ето и как точно се прави:

италиански ябълков сладкиш

Продукти

180 гр. брашно

4 ябълки

2 жълтъка

140 гр. захар

50 гр. масло

125 мл прясно мляко

4 гр. бакпулвер

щипка сол

Приготвяне

  1. Оставете настрана 3 супени лъжици от захарта. Разбийте жълтъците с останалата захар. Бийте, докато захарта се разтвори напълно. Сместа трябва да е почти бяла.
  2. Пъхнете маслото в микровълновата фурна, за да се разтопи. Когато се охлади малко, добавете 1/2 от маслото към яйчено-захарната смес. Смесете ги. След това прибавете млякото и разбийте добре.
  3. Добавете брашното към тази смес и след това - бапулвера. Бъркайте, докато сместа стане гладка.
  4. Пригответе формата. За италианския селски сладкиш идеална е кръглата. Покрийте я с хартия за печене и изсипете готовото тесто вътре.
  5. Обелете ябълките и ги нарежете на филийки, след което просто ги подредете върху готовото тесто във формата. Може във всякаква форма.
  6. Трябва да са ви останали масло и 3 супени лъжици захар. Полейте сладкиша с масло и поръсете със захар.

Загрейте фурната на 180 ° С и печете вътре сладкиша за 35 минути. Перфектното ябълково удоволствие е готово!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft