Родината му е Италия, коричката - чудно хрупкава, а плънката - нежна и мекичка! Селски ябълков...
11 Ноември 2018
92743
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сигурно и вие знаете не една рецепта за ябълков сладкиш - любимото зимно изкушение. А италианците са истински царе на сладкишите с ябълки - доказателство е днешната рецепта, в която съчетанието на вкусове е съвършено - хрупкава тестена коричка, мека, топяща се плънка, и сочни, леко кисели ябълки...
Името на сладкиша е Италиански селски ябълков сладкиш . А ето и как точно се прави:
Продукти
180 гр. брашно
4 ябълки
2 жълтъка
140 гр. захар
50 гр. масло
125 мл прясно мляко
4 гр. бакпулвер
щипка сол
Приготвяне
- Оставете настрана 3 супени лъжици от захарта. Разбийте жълтъците с останалата захар. Бийте, докато захарта се разтвори напълно. Сместа трябва да е почти бяла.
- Пъхнете маслото в микровълновата фурна, за да се разтопи. Когато се охлади малко, добавете 1/2 от маслото към яйчено-захарната смес. Смесете ги. След това прибавете млякото и разбийте добре.
- Добавете брашното към тази смес и след това - бапулвера. Бъркайте, докато сместа стане гладка.
- Пригответе формата. За италианския селски сладкиш идеална е кръглата. Покрийте я с хартия за печене и изсипете готовото тесто вътре.
- Обелете ябълките и ги нарежете на филийки, след което просто ги подредете върху готовото тесто във формата. Може във всякаква форма.
- Трябва да са ви останали масло и 3 супени лъжици захар. Полейте сладкиша с масло и поръсете със захар.
Загрейте фурната на 180 ° С и печете вътре сладкиша за 35 минути. Перфектното ябълково удоволствие е готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари