Родопски пататник

вход през zajenata.bg
Родопски пататник
admin
Добавена от: admin
137729
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет точени кори
1,5 кг. картофи
200 гр. сирене
1 пакет масло (125 гр.)
4 яйца
джоджен

Всички продукти се приготвят като полуфабрикат. Картофите се почистват и се настъргват сурови. Смесват се с настърганото сирене, 3 яйца и масло. Плънката се разпределя на 4 части между наредените кори, в кръгла или квадратна намаслена тава. Най-отгоре пататникът се залива с яйце и топено масло.
Пече се около 30-35 минути при 200-250 градуса. Сервира се топъл или студен. 

Традиционно пататникът се приготвя на сач или тиган с дебело дъно, като се използват 2 по-дебели домашно точени кори. Ако използвате фино точени, може да разделите корите на 2 части и между тях да изсипете плънката.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft