За ронливото тестото:
140 гр. брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
100 гр. масло
125 гр. захар
За плънката от ябълки:
3 големи ябълки (или 5 по-малки)
20 гр. масло
2 супени лъжици кафява захар
1/2 чаена лъжичка канела на прах
За основното тесто:
100 гр. масло
100 гр. захар
1 яйце
150 гр. брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 супена лъжица прясно мляко
За ронливото тесто поставете в купа брашното и бакпулвера. Добавете захарта и маслото, нарязано на парченца. С ръце омесете сместа, колкото да се съединят маслото и брашното. Ще получите ронливо тесто. Поставете в хладилника, докато приготвяте другите съставки.
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тиган, в който сте сложили маслото с кафявата захар и канелата. Загрейте на силен огън 1-2 минути при непрекъснато разбъркване, докато се разтопят маслото и кафявата захар. След това намалете температурата и оставете сместа да се задушава на тих огън около 5 минути, за да омекнат ябълките.
За тестото - разбийте с миксер размекнатото масло със захарта, докато стане на пяна. Добавете яйцето и отново хубаво разбийте. Накрая добавете брашното и млякото с постоянно разбиване.
Застелете правоъгълна тава с размери 20х30 см с хартия за печене. На дъното разпределете тестотото и го заравнете. Над тестото разпределете ябълките, а над тях - ронливото тесто.
Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна около 40 минути. Готовият сладкиш се оставя да се охлади и след това се нарязва на кубчета. Преди да поднесете, поръсете с пудра захар.