Роти - пълнозърнест индийски хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Роти - пълнозърнест индийски хляб
Роти - пълнозърнест индийски хляб
admin
Добавена от: admin
29665
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. топла вода
1/4 ч.ч. брашно (за разточване)
2 с.л. масло (за намазване)

Смесват се 1 ч.ч брашно, 1/4 ч.л.сол и 1/2 ч.ч.вода до получаване на меко тесто. Тестото се омесва върху леко намазнена повърхност. Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да почине за около 10 минути.
Тестото се разделя на 8 равни части, които се оформят като топки. Взема се една топка и се притиска в брашно. Разточва се на кръг (около 10 сантиметра в диаметър), ако тестото лепне, се поръсва леко с брашно
Поставя се в загрят на средна температура сух тиган. Обръща се когато роти започне да променя цвета си и по повърхността се образуват мехурчета. След няколко секунди се обръща отново. Натиска се съвсем леко с шпатула, за да се издуе. Обръща се още веднъж. Готовият роти трябва да има светло кафяви петна от двете си страни.
Намазват се с масло докато са топли, поставят се в съд, покрит с кухненска хартия, който се завива след всеки поставен роти.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft