Маргаринът се разтопява.
Корите се разделят една по една и се нарязват на 4 равни квадрата. Взема се един квадрат и се маже хубаво с разтопения маргарин. След това отгоре се поставя по една супена лъжица от плънката и кората се навива като сарма. Готовите баклавички се намазват с разтопен маргарин.
От една кора се получават 4 парчета баклава. Баклавичките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути (баклавата трябва много леко да се зачерви). Оставя се да се охлади напълно, после по 10-тина парчета се поставят във врящия сироп и се оставят вътре 3-4 минути, след което се изваждат с решетъчна лъжица и се овалват в 300 гр. от смлените ядки. След всеки 10 парчета сиропът се поставя на огъня отново да заври.
За плънката:
400 гр. от фино смлените ядки се смесват със захарта и ванилиите.
За сиропа:
В тенджера се поставят захарта, водата и ванилиите, и тенджерата се слага на огъня да заври и сиропа да поври 5 минути.
Забележка:
Баклавата е по-суха.
Рошава домашна баклава с орехи
22 Декември 2015
21522
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари