Разрежете меденките на 2 - 3, в зависимост от големината им. Запазете всички парченца и трохички, които се образуват при разрязването.
Разбийте в суха купа захарта със сметаната, докато кремът се сгъсти. За по-гъста консистенция може да сложите няколко капки лимонов сок или чаена лъжичка кисело сладко без плодовете.
Нарежете бананите на кръгчета.
В подходящ съд (тортена чиния) и подредете един слой от разрязаните меденки. За основата и втория пласт най-добре използвайте целите парчета меденки, а празнините между парчетата запълнете с трохичките и счупените при рязането части. Намажете основата с крем, подредете кръгчета банан и отново крем. По същия начин процедирайте и с втория пласт. Завършете с ред меденки (трети слой). Разпределете останалото количество крем по повърхността и стените на тортата, така, че те да не се виждат.
Разтопете шоколада на водна баня и с получената глазура залейте десерта. Приберете го в хладилника за 2 - 3 часа, за да се напои и стегне добре.