Тези рошави тиквички с хрупкава коричка са чудесно предястие или лека вечеря за летните жеги. Можете да ги сервирате с разнообразни сосове. Лесни, вкусни и подходящи както за парти, така и за почерпка на неочаквани гости! Ето и лесната рецепта за рошавите хрупкави тиквички :
Рошави тиквички в хрупкава коричка
Продукти:
2 тиквички
2 яйца
150 г кашкавал
2 супени лъжици обикновено брашно
4 супени лъжици галета
сол, смлян черен пипер, различни подправки на вкус
За соса:
150 г заквасена сметана
1 чаена лъжичка горчица
магданоз
3 скилидки чесън
1 чаена лъжичка мед
Сол и смлян черен пипер на вкус
1,5 супени лъжици лимонов сок
Приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете на по-малки парчета.
Настържете кашкавала на фино ренде, добавете галетата, накълцания магданоз и разбъркайте.
Разбийте леко яйцата с вилица и ги объркайте със сол и черен пипер.
Оваляйте парчетата тиквички в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в сместа от кашкавал, галета и магданоз.
Покрийте тавичка с хартия за печене и подредете готовите тиквички една до друга в тавата.
Загрейте фурната до 180 ° C и печете около 25 минути.
Междувременно пригответе соса.
Изстискайте чесъна, смесете с лимонов сок, горчица, мед и заквасена сметана.
Посолете, подправете с черен пипер и добавете наситнен магданоз.
Разбъркайте всичко добре с пасатор и изсипете соса в купа.
Сервирайте тиквичките с готовия сос.
Добър апетит!