РОШАВИ тиквички - как ли не съм ги правила, но така са най-вкусни! Неописуемо хрупкави БЕЗ капка мазнина:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
РОШАВИ тиквички - как ли не съм ги правила, но така са най-вкусни! Неописуемо хрупкави БЕЗ капка мазнина:
РОШАВИ тиквички - как ли не съм ги правила, но така са най-вкусни! Неописуемо хрупкави БЕЗ капка...
6748
Източник: За Жената
РОШАВИ тиквички - как ли не съм ги правила, но така са най-вкусни! Неописуемо хрупкави БЕЗ капка мазнина:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Можете да приготвите милион различни ястия от тиквички. В нашия архив можете да намерите много рецепти с тиквички, предназначени за предястие, обяд или гарнитура.

Ако искате обаче да направите нещо по-здравословно, без да харчите много, не пропускайте тази рецепта.

Това е рецепта за вкусни Златни пръчици от тиквички . Хрупкави, много вкусни и здравословни.

Не се пържат в тиган и не е нужно капка олио за приготвянето им. Пръчиците от тиквички се приготвят лесно. Това е бърза рецепта и отнема няколко минути за приготвяне.

У дома започнах да ги правя почти всеки ден, тези тиквички са по-добри даже от пилешките и рибните пръчици, а децата ги обожават, даже ги предпочитат пред хрупкавите пържени картофки.

Можете да ги поднесете с чеснов или млечен сос, а по-долу можете да прочетете рецепта за сос със сметана, който върви най-добре с тези вкусни тиквени пръчици . Децата ги обичат най-много, но и възрастните не им "прощават". Ето какво ви трябва:

Златни пръчици от тиквички

Продукти: 

  • 2 тиквички (700 гр.)
  • 2/3 ч. л. сол
  • 1-2 яйца в зависимост от големината им
  • 4 с. л. галета 
  • 1 ч. л. чесън на прах или гранули
  • щипка черен пипер
  • 1 ч.л. смлян червен пипер
  • 1/2 ч. л. риган
  • 2 с. л. брашно
  • 70 г твърдо сирене или кашкавал

Приготвяне:

И двете тиквички не трябва да се белят, ако са млади и кората им е тънка, но ако кората е дебела е препоръчително да се обелят. Отрежете ги от двата края, при стъблото и в удебеления край.

тиквички за пържене

Снимка: Pinterest

Разполовете ги, така че да имате четири малки половинки, които пасват добре на размера на стандартните пилешки пръсти.

пръчици тиквички

Снимка: Pinterest

Така нарязаните половинки след това се нарязват на тънки лентички с големина по избор. Най-добре е да не са прекалено тънки или дебели (вижте на снимката горе как се режат). Прехвърлете тиквичките в по-дълбок съд, посолете ги с една чаена лъжичка сол и ги оставете да се отцедят за около 10 минути.

пръчици от тиквички

Снимка: Pinterest

През това време в купа сложете 4 супени лъжици галета, 1 чаена лъжичка чесън на прах или гранули, щипка черен пипер, 1 чаена лъжичка смлян червен пипер и 1/2 чаена лъжичка риган. Смесете сухите съставки. След това настържете кашкавала (сиренето) на по-ситната страна на рендето и го добавете към сухите съставки.

смес подправки

Снимка: Pinterest

настърган кашкавал

Снимка: Pinterest

Сиренето ще полепне по пръчиците и ще им придаде прекрасен аромат. В отделна купа се разбива 1 яйце, а ако свърши при пърженето, се добавя още едно. Можете да добавите щипка сол към яйцето.

След изминалото време прецедете тиквичките от водата, след което ги прехвърлете в по-дълбок съд (за предпочитане пластмасов), за който разполагате с подходящ капак.

Първо се слагат половината пръчици (в зависимост от големината на купата), след което се добавя 1 супена лъжица брашно.

тиквички в брашно

Снимка: Pinterest

Затворете капака и разклатете бързо тиквичките, докато се "облепят" с брашното. Направете същото и с втората половина от тиквичките, ако сте ги разделили.

Брашното ще ги направи по-хрупкави. След това потопете всяка тиквичка в разбитото яйце и когато се напои я прехвърлете в сместа от сирене и сухи съставки. С помощта на две вилички наредете пръчиците в тава, застлана с хартия за печене на малко разстояние.

тиквички в яйце

Снимка: Pinterest

панирани тиквички

Снимка: Pinterest

Всички тиквички се приготвят по този начин.

панирани тиквички в тава

Снимка: Pinterest

Включете фурната да загрее на 200 градуса, след което изпечете тиквичките около 25 минути, докато станат хрупкави. Може да ги печете на един включен нагревател.

пръчици от тиквички

Снимка: Pinterest

Предлаган сос - необходими съставки: 4 супени лъжици сметана, ситно нарязан копър и 1 скилидка чесън. 

ПРОЦЕДУРА: Смесете съставките и прекарайте чесъна през преса. Сервирайте тиквичките с този сос.

тиквени пръчици със сос

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft