Рошаво брюкселско зеле
2 Март 2012
13439
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг брюкселско зеле
50 гр масло
2 с.л. свежи подправки като магданоз, босилек и др
Сварете брюкселското зеле в солена вода за около 10-12 минути, докато омекне. Излейте водата и оставете да изстине. Разтопете маслото и добавете тревите и хлебните трохи и запържете за 5 минути, като разбърквате. Добавете зелето и пържете още около 3 минути. Можете да сервирате самостоятелно, или като гарнитура.
Идея:
За повече аромат може да добавите индийско орехче и настърган кашкавал.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари