Рошав шоколадов сладкиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Рошав шоколадов сладкиш
Рошав шоколадов сладкиш
admin
Добавена от: admin
10817
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 яйце
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
150 гр. масло
4 супени лъжици захар
1 пакетче ванилова захар
300 гр. брашно
щипка сол
За шоколадовия крем:
500 мл прясно мляко
2 пудинга шоколад
10 супени лъжици захар
100 гр. шоколад за готвене
80 гр. масло
малко пудра захар, орехи или лешници

В купа за месене разбийте маслото, захарта, солта и яйцето. Към тях добавете бакпулвера, ванилията и бавно добавяйки брашно замесете тесто. Тестото се постави в хладилник, докато приготвим плънката. 
В малко количество мляко разтваряме двата пудинга заедно със захарта. Останалото мляко загряваме и приготвяме пудинга според указанията на опаковката. Разбърква се постоянно, за да не загори. В горещия пудинг се добавят шоколадът и маслото и с миксер се разбива, докато се получи хубав гладък крем. 
Кремът се покрива със стреч фолио, докато се работи с тестото, за да не хване коричка. 
От тестото се разточва тънък кръг с размерите на тавата или формата за печене, който след това се прехвърля внимателно вътре. Кремът се изсипва върху тестото, изравнява се и отгоре с ренде се настъргва останалата част от тестото. 
Сладкишът се пече половин час на 200 градуса. 
Охлажда се и се нарязва на парчета по желание. 
Забележка. 
Извадете маслото няколко часа на стайна температура, преди да започнете да месите тестото. 
Готовия сладкиш наръсете с пудра захар, счукани орехи или лешници. 
Добър апетит !!!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft