Тази сутрин ви предлагаме да опитате тези топли-топли домашни банички . Характерното тук е, че в плънката се слага само 1 белтък, а жълтъкът се използва за намазване отгоре.
Руло-баница с половин яйце
Продукти:
1 пак. кори за баница (500 г)
200 мл прясно мляко
1 кубче мая (42 г)
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
150 мл олио
За плънката:
400 гр. сирене
1 белтък
За намазване:
1 жълтък
2 с.л. олио
2 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
Разтворете маята и захарга в затопленото мляко. Добавете солта и олиото.
Вземете една кора и я намажете с част от сместа. Върху нея сложете втора кора, която също намажете. Покрийте с третата кора, намажете я, като в единия край на късата страна сложите от направената плънка от сиренето и белтъка. Навийте корите на руло и редете в предварително намаслена тава.
Процедирайте така и с останалите кори, плънка и смес за намазване.
Отгоре намажете баницата със смес от прясно мляко, жълтък и олио, а по желание може да поръсите и със сусам.
Нарежете на парчета и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.
Да ви е сладко!