Руло от тиквички и гъби
11 Юни 2019
6114
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рулото от тиквички с гъбен пълнеж е вариант за зеленчукова закуска, която е за всеки дан, така и на празнична маса. Добавянето на тиквички към тестото значително намалява калоричното съдържание на ястието!
Съставки
- 2 броя тиквички
- печурки 400 г
- яйце 2 броя
- пшенично брашно 250 г
- кашкавал 150 г
- заквасена сметана 200 г
- лук 1 средна глава
- чесън 2-3 скилидки
- бакпулвер 10 г
- олио 2-3 чл. л.
- сол на вкус
- черен пипер (смлян) на вкус
- бахар на вкус
Приготвяне
Измийте тиквичките. Настържете зеленчуците на средна решетка.
Обелете лука и го настържете също. Отделете жълтъците и белтъците. Добавете само жълтъците в купа със зеленчуци. Смесете съставките и не забравяйте да добавите сол и пипер.
Приготвяне на тестото
- Пресейте брашното.
- Смесва се с бакпулвер и просто се меси тесто.
- В отделна купа смесете белтъците с щипка сол и ги разбийте. Добавете ги към тестото.
- Настройте фурната на 180 ° С. Вземете тава, в която ще печете рулото. Покрийте я с пергамент и просто сложете тестото върху нея. Леко разстелете по цялата повърхност.
- Печете във фурната за около 40 минути.
- Измийте гъбите, изсушете ги и ги нарежете на ивици.
- Поставете слънчогледовото масло в тиган.
- Поставете гъбите за печене.
- Ситно нарежете скилидки чесън и добавете към гъбите.
- Настържете кашкавала на фино ренде.
- Когато гъбите са готови, добавете към тях заквасена сметана, гответе още 1-2 минути и извадете от огъня.
- През това време блатът вече е изпечен. Просто го извадете от фурната и изчакайте, докато леко се охлади.
- Сега сложете плънката върху готовия блат: първо, гъбите в заквасена сметана и след настъргания кашкавал. Навийте в дебело руло.
- Не забравяйте да охладите преди сервиране.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари