Руло-сарма: Новата кралица на трапезата! По-бърза, по-лесна, по-вкусна от оригинала:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Руло-сарма: Новата кралица на трапезата! По-бърза, по-лесна, по-вкусна от оригинала:
Руло-сарма: Новата кралица на трапезата! По-бърза, по-лесна, по-вкусна от оригинала:
59703
Руло-сарма: Новата кралица на трапезата! По-бърза, по-лесна, по-вкусна от оригинала:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не пропускайте да опитате Руло-сармата , която от известно време е истински фурор в кулинарните форуми - ще се превърне в любимото ви ястие още след първата хапка! Отлична сарма, но по съвсем различен начин, толкова е неустоима, че за секунди ще забравите традиционната!

Вкусът е просто очарователен и е много трудно да напуснете масата, когато е сервирана. Ето какво ви трябва:

Руло-сарма

Продукти:

  • 2 кг зеле или една глава
  • 700 г кайма
  • 200 г сварен ориз
  • 2 глави лук
  • 2 червени чушки
  • 1 връзка магданоз
  • сол, черен пипер, суха подправка, червен пипер
  • 1 яйце

Приготвяне:

Отстранете кочана на зелето и пуснете главата във вряща вода да се бланшира, за да омекне.

Сложете една супена лъжица сол и две супени лъжици оцет във водата.

Накълцайте магданоза и го добавете към каймата. След това към сместа добавете ориза и ситно нарязания лук. След това нарежете две червени чушки и ги добавете към плънката, след което подправете на вкус. След това добавете едно яйце, за да се смеси сместа и разбъркайте добре всичко на ръка.

Ако използвате по-тлъсто месо, няма нужда да добавяте олио, просто ако е по-постно, като пилешко или телешко, добавете мазнина по желание или обикновено олио.

омесена кайма

Когато приготвите плънката, отделете листата от зелето и отрежете удебелените части.

В съда, в който ще се приготвя рулото, може да сложите и зеленчуци по избор, по рецептата на Валентина наредете 2 едро нарязани чушки, домати и лук.

зеленчуци в тавата

Наредете листата едно до друго и леко застъпващи се, за да се получи една голяма "кора". В средата се разпределя готовата плънка, след което се оформя добре и се навива рулото.

навиване руло

Застелете формата с хартия за печене, сложете рулото и го покрийте с алуминиево фолио, след което печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

сарма на руло

След това намажете рулото с разбито яйце с малко олио и го върнете във фурната да се пече без капак за още 15-20 минути или до приятен загар.

руло сарма

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft