Не пропускайте да опитате Руло-сармата , която от известно време е истински фурор в кулинарните форуми - ще се превърне в любимото ви ястие още след първата хапка! Отлична сарма, но по съвсем различен начин, толкова е неустоима, че за секунди ще забравите традиционната!
Вкусът е просто очарователен и е много трудно да напуснете масата, когато е сервирана. Ето какво ви трябва:
Руло-сарма
Продукти:
- 2 кг зеле или една глава
- 700 г кайма
- 200 г сварен ориз
- 2 глави лук
- 2 червени чушки
- 1 връзка магданоз
- сол, черен пипер, суха подправка, червен пипер
- 1 яйце
Приготвяне:
Отстранете кочана на зелето и пуснете главата във вряща вода да се бланшира, за да омекне.
Накълцайте магданоза и го добавете към каймата. След това към сместа добавете ориза и ситно нарязания лук. След това нарежете две червени чушки и ги добавете към плънката, след което подправете на вкус. След това добавете едно яйце, за да се смеси сместа и разбъркайте добре всичко на ръка.
Ако използвате по-тлъсто месо, няма нужда да добавяте олио, просто ако е по-постно, като пилешко или телешко, добавете мазнина по желание или обикновено олио.
Когато приготвите плънката, отделете листата от зелето и отрежете удебелените части.
В съда, в който ще се приготвя рулото, може да сложите и зеленчуци по избор, по рецептата на Валентина наредете 2 едро нарязани чушки, домати и лук.
Наредете листата едно до друго и леко застъпващи се, за да се получи една голяма "кора". В средата се разпределя готовата плънка, след което се оформя добре и се навива рулото.
Застелете формата с хартия за печене, сложете рулото и го покрийте с алуминиево фолио, след което печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
След това намажете рулото с разбито яйце с малко олио и го върнете във фурната да се пече без капак за още 15-20 минути или до приятен загар.
Да ви е сладко!