12 листа кори за баница
400 гр. мляно месо
2 стръка праз
сол, Вегета, черен пипер
6 яйца
100 мл олио
50 гр. царевично брашно
Почистете праза от външните листа, изхвърлете зелена част от останалото нарежете на филийки. Запържете ги в 50 мл олио, докато омекнат, добавете каймата, подправките и продължете да задушавате на слаб огън. Изключете готовата плънка и оставете настрана.
Смесете яйцата с 50 мл олио, добавете царевично брашно и отново объркайте добре всичко. Включете фурната на 200 градуса. С готварска четка намажете първата кора със сместа от яйца, олио и царевично брашно. В единия край на кората разпределете една десета от плънката и завийте на малко стегнато руло. Оставете го настрана. По същия начин навийте още 10 рулца. Последните две кори сложете в намазнена тавичка, като горната намажете с плънката от яйца и царевично брашно. В средата сложете едно до друго 4 от приготвените рула, след което намажете и тях с яйчената смес. Отгоре им подредете още 3 рула и намажете и тях. Покрийте с 2 рула, намажете ги с малко от сместа и отгоре сложете последното руло. Трябва да се образува пирамида. Притиснете добре рулата, за да залепнат едно към друго, увийте в долните две кори и намажете добре с останалата част от яйчената смес. Изпечете рулото в предварително загрятата фурна около 20 минути, докато повърхността му стане златисто-кафява.