Руло с мармалад
11 Февруари 2013
33593
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Смесете хладкото мляко със захарта и настърганата мая. Прибавете получената кашица към пресятото брашно, след това добавете омекналото масло и яйцата и започнете да месите до получаването на еластично и гладко тесто. Оставете го на топло да втаса, докато удвои обема си. Когато тестото втаса, разделете го на две еднакви части, разточете всяка на четириъгълник с дължина, равна на формата, в която ще го печете. Намажете повърхността на двата четириъгълника с мармалад (по 200 гр. за всяко руло). Навийте двата дълги края на всяко руло към центъра, така че да се срещнат в средата. Сложете ги в покритите с хартия за печене форми, намажете повърхността им с разбито яйце и поръсете с едрата захар. Изпечете на 180 градуса за около 50 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари