Загрейте фурната на горен реотан (или ако има функция за скара). Поставете чушките върху плоска тава и я сложете на най-горната скара във фурната. Изпечете чушките, като обръщате от всички страни на всеки 3-4 минути. Извадете и ги оставете да изстинат в покрит с капак съд.
Докато се охлаждат чушките, смесете рачешкото и каперсите в малка купа. В по-голяма купа разбъркайте оцета, пипера и солта. Бавно добавете с непрестанно разбиване зехтина.
След като чушките изстинат, обелете кожата. Нарежете чушките на половинки и махнете семето. Нарежете всяка половинка на 3 еднакви по размер ивици. Потопете всяка ивица в получения сос винегрет и прехвърлете върху дъска за рязане. Вземете 1 ч.л. от рачешката смес и я сложете в центъра на всяка ивица. Завийте чушката около плънката и забодете с клечка за зъби.
Поднесете хапките залети с допълнително количество от винегрета.
Рулца от печена чушка с рачешко
30 Януари 2013
2545
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари