3 свински пържоли
3 супени лъжици горчица
2 големи тънки резена шунка
2 кисели краставички
200 мл. бистър телешки бульон
За соса:
150 мл. сметана за готвене
1/4 чаена лъжичка босилек
1/4 чаена лъжичка градински чай
50 мл. вода
1 равна лъжичка нишесте
сол, черен пипер на вкус
Измийте пържолите под течаща студена вода и ги подсушете с кухненска хартия. Начукайте ги с кухненски чук, за да получите тънки пържоли. Посолете леко от двете страни. Намажете ги от едната страна с по едно чаена лъжичка горчица и поставете върху всеки котлет парче шунка.
Махнете върховете на краставичките и ги нарежете на тънки ивици. Поставете по няколко на разстояние върху всяка котлет. Навийте пържолите на руло и закрепете с дървени клечки или метални шишове.
Изпържете ги в тиган със загрято олио, докато почервенеят добре от всички страни. Добавете загрятия бульон, намалете температурата на средна, покрийте тигана с капак и оставете да цвърчат на тих огън 10-12 минути. След 5-6 минути ги обърнете от другата страна.
Когато са готови, ги извадете и ги увийте във фолио.
В тигана, където са се пържили, добавете сметаната за готвене и подправките. Оставете да заври и прибавете и нишестето, разтворено във водата. Разбъркайте и оставете 1 минута да проври. Върнете пържолите обратно в соса, изключете котлона, покрийте тигана с капака и оставете рулцата да престоят в соса около 5 минути.
Сервирайте ги топли.